Er coronavirus også skabt af Gud?

Pandemier og andre infektionssygdomme er en væsentlig faktor i dén naturlige evolution, der er motoren i at frembringe alle mulige biologiske fænomener og ikke mindst også mennesket. For en kristen som mig er det en betydelig udfordring at forene bevidstheden om en Gud, der skaber, opretholder og udvikler verden gennem den evolutionære mekanisme, og så oplevelsen af al den smerte og lidelse som uundgåeligt er en følgevirkning heraf. Jeg kan kun intellektuelt forestille mig, hvor vanskeligt det må være for Gud at være ophav til alt dette, og dér tænker jeg på Kristus og hans korslidelse som Guds solidariseren sig med os.

I sidste ende må der være tale om en nødvendighed som udtrykt i Getsemanefortællingen, hvor Gud Fader jo ikke tog den bitre kalk fra Kristus. Nødvendigheden opstår formentligt et eller andet sted omkring skabningens og i særdeleshed vores egen frihed. Den evolutionære mekanisme viser en styret tilfældighed og netop ikke et deterministisk univers, hvor min personlige vilje er ligegyldig.

Men hold da op hvor er der mange mennesker og andre levende skabninger, der må betale prisen!

Hør mere i “Pilgrim – på rejse i troens univers” sendt 26 april 2020 på DR P1.