Kirken bekæmper ulighed i sundhed

Globalt set er de sundhedsmæssige levevilkår vidt forskellige for rig og fattig uafhængigt af egen fortjeneste. Sygdom undertrykker mennesker og sætter den menneskelige frihed og livsglæde under pres. Den katolske kirke er bevidst om sit medansvar for alle menneskers adgang til den bedst mulige sundhed og sygdomsbehandling.

Kirken har behandlet disse spørgsmål gennem mange skrivelser men først og fremmest gennem indsats af hudredtusindvis af katolske læger, sygeplejersker, missionærer og administratorer.

Panel with Cardinal Turkson and Cardinal Parolin

Et møde november 2017 i Vatikanet behandlede disse spørgsmål indgående. Der var bred tilslutning til at danne et netværk mellem katolske læger, klinikker og hospitaler, så man kunne trække på andres ekspertise. Herved kan en omend lille del af uligheden bekæmpes.

 

Læs: Summary – Addressing global health inequalities.